Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’daki öğretmenlere tazminat ödenecek!
Kastamonu dahil 81 ilde geçtiğimiz günlerde uzman öğretmenlik kariyer sınavında katılım sağlayarak, uzman öğretmenlik kariyer sınavında başarılı olan öğretmenlere ocak ayında 4 bin TL tazminat ödenecek.
Gurur gününde buruk kutlama: 'Meslek onurumuzu geri istiyoruz'
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim-İş Kastamonu Şubesi, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.  Eğitim İş Kastamonu Şubesi Başkanı Ahmet Tevfik Bal, önemli açıklamalarda bulundu. Şube Başkanı Bal açıklamasında; "Bugün bizim için bir gurur günü olduğu kadar aynı zamanda burukluğun da günüdür. Eğitim emekçisine ne kadar değer verdiklerini  anlatacaklar. Gerçeklerden söz etmeyecekler. Ama biz, gerçekleri anlatacağız! Meslek onurumuzu geri istiyoruz" dedi.
Madak: ‘Sorunlarımıza kalıcı çözümler istiyoruz’
Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Mirati Madak, eğitimcilerin yılda bir gün hatırlanmak yerine sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini beklediğini kaydetti.
KSK’dan öğretmenlere '24 kasım' jesti...
Pazar günü stada gelen tüm öğretmenlerin kimliklerini göstererek maçı ücretsiz olarak izleyebileceği kaydedildi.
İlk deneyimler, öğretmen adaylarıyla paylaşıldı
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu'daki öğretmenler, Kastamonu üniversitesi Eğitim Fakültesi ile İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencilerine öğretmenlik mesleği ve öğretimlerle ilgili deneyimlerini paylaştı.
Öğretmenler Günü’ne özel turnuva
Kastamonu’da satrancı çocuklara sevdirilmesi amacıyla büyük mücadele gösteren Kastamonu Satranç İl Temsilciliği, özel günlerde satranç turnuvaları düzenlemeyi sürdürüyor. 24 Kasım öğretmenler Günü dolayısıyla Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya 100’den fazla sporcu katılım sağladı. Öğretmenler gününe yönelik düzenlenen bu turnuvayla öğrenciler hem zekasını yarıştırdı hem de öğretmenlerinin Öğretmenler Günü’nü kutladı.
“Milletimiz hesabını sandıkta soracak”
Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanlığı Kasım Ayı Divan Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Genel İdare Kurulu Üyesi Cemil Işıksoy da katılım sağladı. İl Başkanı Kadir Yalçın burada yaptığı konuşmasında; "Değerlerimizi birkaç oy uğruna istismar ediyorsunuz. Dış politikada oradan oraya savruluyor; sembolik fotoğraflarla 'Dünya Lideri' imajı oluşturmaya çabalıyorsunuz. Sizin tüm bu yalpalamalarınızı, milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerde sandık önünde tüm bunların hesabını milletimiz soracaktır” ifadelerine yer verdi.
Mutlu Kafe’ye özel ziyaret
Vali Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt’un eşi Rasime Bircan Yurt ve Kastamonu Gölköy 5. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Mehmet Çelik’in eşi Züleyha Çelik, Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği tarafından Merkez Spor Salonu'nda işletilen Mutlu Cafe'yi ziyaret etti. Bahar Çakır burada yaptığı konuşmasında; “Bu çocuklarımız aslında dünyanın en temiz bireyleri. Onların duyguları öyle temiz ki. Allah hepimize onlar kadar masum olabilmeyi ve masum kalabilmeyi nasip etsin. Tekrar Kafenizin hayırlı olmasını diliyorum. Öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
‘Kitap kurdu’ öğretmene ödül
Kastamonu İl Halk Kütüphanesi’nde en çok kitap okuyan Kuzeykent TOKİ İlkokulu Öğretmeni Fatih Akça’ya ödül verildi.
28 yıllık öğretmene öğrencilerinden duygulandıran sürpriz
Kastamonu’da 28 yıldır öğretmenlik yapan Nuri Mesut Tekmen, film izlemek için gittiği sinemada şu anki ve mezun olan öğrencilerinin sürpriziyle karşılaştı. Öğrencilerinin hazırladığı video karşısında şaşkınlık yaşayan öğretmen, salona giren öğrenci ve velilerinin alkışları karşısında gözyaşlarını tutamadı.
“Güzel sözlere aldanmıyoruz”
Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı Atatürk ve Şehit şerife Bacı Anıtını ziyaret ederek anıt önünü karanfillerle donattı.Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal yaptığı konuşmasında; “Öğretmenlere saygısızlık anlamına gelen bir ayrıştırma ve sınav dayatması yaşadık. Böyle bir ortamda öğretmenlerle ilgili bu gün dolayısıyla güzel sözler söyleyecekler, bunlara aldanmıyoruz. İkiyüzlülüğü protesto ediyoruz. Bizim protestomuz Milli Eğitim Bakanlığı’na Atatürk’e saygısızlık yapanlara” ifadelerine yer verdi.
“fütürizm” sergisi açıldı
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen ve 350 eser ve 270 sanatçının katıldığı Uluslararası Posta Sanatı (Fütürizm) Sergisi açıldı.
Özel İdare’nin 2023 bütçesi;‘461 Milyon TL’
İl Genel Meclisi Kasım oturumlar gerçekleştirilen toplantı ile devam etti. Toplantıda İl Özel İdaresi 2023 yılı tahmini gelir-gider cetveli bölüm bölüm müzakere edildi. Müzakerelerin ardından maddeler meclis tarafından oylanarak, kabul edildi.İl Özel İdaresi 2023 yılı tahmini bütçesi 461 milyon TL olarak belirlendi.
Jandarma, mutluluğa ortak oldu
Azdavay ilçesine yaklaşık 1 saatlik uzaklıkta bulunan köydeki okulu ziyaret eden jandarma ekipleri, okul öğretmenin Öğretmenler Günü'nü kutladı, çocuklara hediyeler vererek sevinçlerine ortak oldu.
"Toplumu yarınlara ulaştıran ulvi köprüsünüz"
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kastamonu'da da 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında kutlama programı gerçekleştirildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Vali Avni Çakır; "Sevgi dolu yüreğiniz ve adanmışlık ruhunuzla, vicdanlı ve ahlaklı bireyler yetiştiren, milli ve manevi değerlerimizi aktaran, evlatlarımıza vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılayan, toplumumuzu yarınlara güvenle ulaştıran ulvi bir köprüsünüz" ifadelerine yer verdi.
Geleceğin mimarlarına hürmetle…
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ unvanını kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da kutlama programı düzenlenecek. Fedakarca çalışan, fikri, irfanı, vicdanı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerin günü düzenlenecek programla kutlanacak.
Üçüncülük Kastamonu'dan geldi
Ankara'da açılan 24 Kasım Öğretmenler Günü Resim Sergisi'nde öğretmenlerin eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Öğretmen Olmak" temalı resim yarışmasının sonuçları açıklandı. Kastamonu'dan yarışmaya katılan Hasan Barış Çiçek'in eseri üçüncülük ödülüne değer bulundu.
“Öğretmenlik Meslek Kanunu kandırmacasına hayır!”
Eğitim İş Kastamonu Başkanı Ahmet Tevfik Bal, Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkıdnabyazılı bir basın açıklaması yayınladı. Bal yaptığı açıklamada; “Öğretmenliğe en çok zarar veren, onu en çok değersizleştiren AKP iktidarından, öğretmenin ihtiyaçlarına cevap verecek, öğretmenin lehine olacak bir ‘Meslek Kanunu’ beklemiyoruz” ifadelerine yer verdi.
MHP Kadın Çalışma Grubu öğretmenlerle bir araya geldi
Kastamonu Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Çalışma Grubu tarafından organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı kapsamında öğretmenlere yönelik etkinlik gerçekleştirildi.
Jandarmadan 'Öğretmenler Günü' kutlaması
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı bağlı ekipler, il genelinde jandarma sorumluluk alanında bulunan birçok okul ve öğretmenleri ziyaret edilerek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı
İGM'de bütçe görüşmeleri devam ediyor
İmar ve Kentsel İşletme Müdürlüğü ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü bütçeleri görüşüldü.
Birol Yılmaz’a vefa…
Geçirdiği Kovid-19 rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Abdurrahmanpaşa Lisesi Müdürü Birol Yılmaz unutulmadı.
'Öğretmenler Günü' coşku ve hüzünle kutlandı
Millet Mektepleri’nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu'da da çeşitli etkinlikler ile kutlandı.